Är snabbavveckling en säker typ av likvidation?

Då man har bestämt sig för att lägga ner verksamheten så kan det kännas som att det är bråttom. Man vill inte lägga ett år på att kommunicera med Bolagsverket och då kan en snabbavveckling verka som en mycket bra lösning. Men är det säkert att avveckla företaget på detta sätt. Precis som att man kan köpa däck online så kan man ta hand om avvecklingen på nätet. Det är något som gör att den går ännu snabbare. Men man måste givetvis tänka på vem som kommer att sköta likvidationen så att man inte vänder sig till fel aktör och sedan får problem.

 

Snabbavveckling som man kan lita på

När man ska se på aktörer för likvidation av ens företag så bör man betänka mer än hur snabbt det kommer att gå. Det gäller att det rör sig om en bolagsservice som jobbar på ett seriöst och lagligt sätt. Man kan till exempel ta en titt på deras bakgrund och se om de har fått många klagomål. Större aktörer kommer för det mesta att ha viss kritik i forum på nätet men det bör inte vara överväganden klagomål. Om de flesta är nöjda med snabbavvecklingen som de fick så är det ett gott tecken.

Hur blir du bemött?

Man kan alltid tänka lite på hur man blir bemött av bolagsservicen. Om de är snobbiga och svåra att få tag i så är det bättre att välja en annan aktör. Man bör få hjälp redan innan man blir kund. Inga frågor ska vara dumma frågor, och så är det förstås bra om all information som man får är tydlig. Detta särskilt om man kommer att fylla i alla blanketter online.

Förstå vad likvidationen i annans regi innebär

Oavsett vilken aktör man väljer för snabbavvecklingen så måste man förstå vad den innebär. I och med att man säljer företaget för att någon annan ska likvidera så har man inte längre något att säga till om processen. Hur denna kommer att skötas är helt upp till företaget som man ger uppdraget åt. Att de är noga med att betala in skatter och ta hand om allt lagligt får man ju verkligen hoppas. Om de inte gör det så kommer man nämligen själv att ha ansvaret trots att man sålde bolaget.

Bra bolagsserviceföretag hymlar inte om hur likvidationen går till och vad den innebär. De är tydliga med vilka papper man måste se till att de har och varnar om problem som kan uppstå om man inte gör rätt. Det är bättre att det krävs lite mer i form av information som man ger då man säljer än tvärtom eftersom detta är ett tecken om att snabbavvecklingen sköts på ett bra sätt.

14 Aug 2017