Butikshandel online

Handeln på nätet har sedan mitten av 2000-talet ökat lavinartat. I början var det enkla produkter så som cd-skivor och dataprylar som såldes. Tekniken och framför allt snabba transporter gör det tillsammans med rättigheten att returnera saker man köpt på nätet  gör att man nu kan köpa det mesta online. Måttanpassade kläder, skor, blomplantor och matvaror.


Köp laminatgolv på nätet

Det börjar nu bli vanligt att kunna köpa byggvaror på nätet och få det levererat hem. Smidigt! Hur många gånger har man haft stora bekymmer att få med sig de långa paketen med laminatgolv eller tryckimpregnerat virke i bilen..

Hur påverkas butikshandeln av näthandeln?

Hur butikshandeln kommer se ut i framtiden är svårt att säga, men en sak kan vi vara helt säkra på. Handeln på nätet kommer öka och konkurrensen kommer tvinga den traditionella butikshandeln att hitta andra sätt att konkurrera på än priset. Det säger sig själv att stora lager som levererar till mängder av olika webbshoppar (drop-shipping) utan fysiska butiker kommer att kunna hålla låga priser. Vissa butiksbranscher kommer säkert att försvinna, så det gäller att tänka till vilka branscher som kommer att kunna leverera tjänster som inte webbshoppar kan erbjuda. Butiker som erbjuder tjänster till exempel kroppsvård eller kanske ömtåliga växter eller butiker som levererar väldigt bra personlig service kanske kan leva vidare. Men många kommer att få det svårt. Här gäller det för butiksägare att tänka till!