Hur ska man designa butiksflaggor?

När man ser på flaggor som fenomen så är det alldeles uppenbart att detta är något som de allra flesta gillar. Flaggorna symboliserar nämligen högtid och särskilda tillfällen och därför så är de idealiska som reklampelare för företag som vill synas och göra ett positivt intryck. Idag så kan alla företag satsa på att flagga permanent vid butikens eller företagets lokaler och även då det blir dags för mässor och konferenser. Med flaggan så visar man att man är på plats och det gäller att designa den på ett sätt som gör rätt intryck och förmedlar ett budskap som folk kommer att komma ihåg.

Färg och form

Formen på en flagga är viktig. Det vanligaste är kanske de liggande flaggorna som ser ut ungefär som traditionella landsflaggor gör. Det finns även stående format som kan bli riktigt snyggt då man har ett helt gäng flaggstänger som samarbetar om att skapa ett starkt synintryck. Färgen till flaggan får man ta från den egna logotypen men det går förstås att leka med designen. Det är inte så att man måste ta sin logga och trycka den på flaggan precis så som den är. Skickliga flaggdesigners kan skapa flaggor som är unika men som ändå tydligt visar vilket företag det handlar om. De stilrena flaggorna fungerar väldigt bra då man vill att det ska gå att se på långt avstånd vilket varumärke man flaggar för.

Speciella budskap

Det händer att reklamflaggor utvecklas för unika kampanjer där man har ett unikt budskap. Om man ska lägga mer text på sin flagga så måste man verkligen tänka på hur formatet synliggör denna. Med stående flaggor så kan det bli enklare att få det hela att synas oavsett om det blåser eller inte. Numera så finns det även teknik för liggande flaggor som ser till att de inte sjunker ihop då det är vindstilla. Speciella budskap kan inte vara för långa med tanke på att de som passerar flaggan bara har någon sekund på sig att uppfatta vad den förmedlar. Det är också viktigt att man inte trycker en design och ett budskap om kanske missuppfattas då man inte ser varenda vinkel av flaggan tydligt.

Hjälp med design och tryckunderlag

Även om det finns konstnärliga människor på kontoret som inte har något emot att för den vanliga lönen utveckla en flagga så bör man betala lite mer för att få hjälp av ett proffs. Har man rätt typ av flaggor så ger dessa verkligen reklam som man kan dra stor nytta av. De företag som erbjuder flaggtillverkning kan också hjälpa till med flaggstänger och den design som blir bäst. Man kommer att beakta detaljer som färgen på flaggknoppen så att man får ett enhetligt resultat. Som kund så kan man alltid komma med idéer för den flagga som man vill ha och från denna grundtanke så kan proffsen skapa ett tryckunderlag med rätt form och design.