Avveckla ab eller satsa på handeln online?

Det finns fortfarande verksamheter som inte syns online. Det är inte alla som i första hand tänker på handeln online då drar igång ett företag. När det inte fungerar som tänkt och det blir till att avveckla ab frivilligt kan det dock vara klokt att fundera lite på handeln online. Kanske finns det en möjlighet att jobba vidare med verksamheten på detta vis.

Avveckla ab då det inte går på plus

Det är inte ovanligt att nystartade företag snabbt inser att det inte går på plus. Det får man förstås förvänta sig av en helt ny verksamhet. Men det kan inte gå på minus hur länge som helst. Dessutom måste det finnas en utveckling som pekar mot att det kommer att gå på plus inom kort. Om inte är det vettigare att avveckla ab innan det blir konkurs.

Men många företagare missar att de faktiskt kan vända utvecklingen med hjälp av nya metoder för att sälja. En trend som inte tycks ge vika är den som går ut på att handla online. Vi köper mer och mer via nätet. Det här kan vara något som gör att du till sist inte måste avveckla utan snarare utveckla online!

Fler handlar mer på nätet

Vi har vant oss vid tanken att vi kan köpa något idag och få det imorgon eller till och med om en vecka. Många tycker att det är helt okej att beställa något riktigt billigt online och sedan vänta flera veckor på produkten.

På samma sätt kan det vara en fördel att köpa något till ett vettigt pris från ett svenskt företag på nätet och sedan få den inom några dagar. Här finns det stora möjligheter för svenska verksamheter som vill utveckla och få fler kunder.

Viktigt att satsa rätt

Nu är det förstås inte så enkelt att ett företag kan skapa en hemsida och sedan få kunder online. Det krävs en hel del arbete med att flytta verksamheten online. Det behövs en webbutik som fungerar på ett säkert och smidigt sätt. Anställda måste förstå hur de ska jobba med support och hantering av varor som nu ska skickas med post på olika sätt.

Dessutom är det ett måste att verkligen synas online. Det finns många som kan tänka sig att köpa era varor och tjänster på nätet. Men om de inte kan se er kommer det inte hända så mycket bara för att ni nu finns online. Marknadsföringen som ska till måste vara kompetent och effektiv för att det ska löna sig att satsa på nätet.

Hur fattar du rätt beslut?

Det är flera saker som kommer att avgöra om det blir bäst att avveckla ab eller att flytta verksamheten online och utveckla. Det bästa är att försöka få en så realistisk bild av läget som möjligt. Därefter är det enklare att se på om du har råd och tid att fortsätta med bolaget online eller om det kan vara klokare att avveckla.

21 Aug 2020