Avveckla en butik och säga upp personal

Något som kan vara mycket svårt då man måste likvidera ett företag är att säga upp personal. Det här är inte bara en teknisk fråga utan också något som kan kännas personligt jobbigt då det rör sig om personer som man kanske har arbetat länge med. Det finns förstås skillnader mellan att avveckla aktiebolag och att avveckla en fysisk butik, men oavsett vad det handlar om så måste man se till att göra detta på ett lagligt sätt.

En smidigare process för avveckling av verksamhet

Att man blir personligt engagerad och kanske till och med ledsen då man måste avveckla en verksamhet och säga upp folk är självklart. Det är precis i det här läget som man kan behöva professionell hjälp som den som Citadellet Bolagsservice AB kan erbjuda. Då man får hjälp utifrån så blir det lättare att se en helhet och att tänka klart.

Ett professionellt företag som jobbar med avveckling av bolag kan vara till mycket stor hjälp på så vis att man vet att man kommer att ta fram lagliga lösningar men också att man får en plan som innebär att man spar på både tid och pengar.

Rädda verksamheten

Det kan också vara så att man kan rädda verksamheten om man bara får hjälpen i tid. Företag som Citadellet är också väldigt duktiga på att se när det kan vara läge att investera och att lägga upp en ny plan för att fortsätta med butiken eller aktiebolaget. Det kanske kan vara så att man slipper säga upp folk då man kan skapa en ny struktur och få ut mycket mer av sin verksamhet.

Det man ska komma ihåg är att ju snabbare man tar tag i den eventuella avvecklingen ju snabbare kan man få ordning på saker och ting. Dessutom så är det ju bättre för personal att få veta i god tid vad som händer så att de hinner söka nya jobb eller sätta sig in i den nya struktur som man väljer att fortsätta med.

Innan du tar beslut om att avveckla bolaget så kan det vara värt att be någon extern att se på bolaget ur ett helikopterperspektiv. Ofta kan de se saker ovanifrån som inte är självklara för de som arbetar i verksamheten.

 

10 Mar 2016