Bättre försäljning med steamer i butiken

Det finns många metoder för att öka försäljningen i en butik. En metod som du kanske inte har tänkt på är den som stavas steamer. Just det, en ångapparat! Det här är en maskin som är till för att hålla tyger snygga utan skrynklor. Och den kan göra underverk i en butik där kläder som ska säljas ständigt skrynklas.

En steamer gör stor skillnad

Det finns ju gott om plagg som man inte kan stryka med vanligt strykjärn. Exempel på detta är kavajer och klänningar av känsliga material som kan brännas sönder även med strykjärnets lägsta värme. Med en steamer går det att rätta till även de mest känsliga tyger och det krävs ingen strykbräda.

Det finns lite olika typer av steamers som kan passa butiker. En handhållen steamer är smidig för den kan du gå omkring med. Det gör det möjligt att helt enkelt låta kläderna hänga kvar på galgar och stryka med steamern rätt på plagget.

Det är svårt att undvika skrynklor när kunder vill prova kläder. Även om kunden inte slänger plagget på golvet i provhytten kommer det att märkas att det har använts. Då minskar ju lusten hos andra kunder att köpa det. Med hand steamer kan butikens personal snabbt se till att kläderna upplevs som nya och fräscha och det kan påverka försäljningen på ett positivt sätt.

Hur ofta måste man steama?

Det här beror förstås en hel del på hur mycket butiken har att göra. Dessutom är det ju möjligt att ha vissa provplagg som hängs fram. Man måste ju inte låta folk plocka och dra i alla kläder som finns i butiken.

Om det bara är några plagg som kommer att provas kan det räcka med att använda ångapparaten en gång per dag. Innan butiken stängs eller direkt innan den öppnas kan de som jobbar i den gå igenom kläderna som hänger på klädställen och steama där det behövs.

Det fina med en handhållen steamer är ju att det är så enkelt att gå omkring med den. I butiken kan man på så vis punkt-behandla. Det kan också göras under arbetsdagen om personalen ser att vissa plagg börjar se lite trista ut.

Om det inte passar bra att använda steamern omkring kunder är det ganska enkelt att ställa upp den på ett lager eller i ett litet rum som finns i anslutning till butikslokalen. Då är det bara att ta med kläderna ut och steama för att sedan hänga tillbaka.

Lätt för alla att använda

Det är inte svårt att använda en steamer för butik. Innan personalen börjar använda ångapparaten går man igenom hur den fungerar. Det krävs inte mer än en demonstration och något försök på plagg för att förstå hur man stryker med ångapparat.

Det är förstås viktigt att alla som ska använda en steamer läser instruktioner för den. På så vis kan man också se till att ångstrykningen blir så effektiv som den bör vara. Det här är också viktigt för att sköta plaggen som ska säljas på rätt sätt. Det leder till finare kläder längre och förhoppningsvis också fler säljtillfällen.

27 Mar 2020