En bandningsmaskin är ett måste för smidig handel

Inom handeln så är vi beroende av transporter som kommer i tid och som levererar det som vi har beställt. Men hur kan man säkra sig om att allt det som man skickar iväg anländer i gott skick? Det är många företag som väljer att jobba med en bandningsmaskin för att med sträckfilm omsluta emballage.

Med en bandningsmaskin så blir det ordning och reda

Om man slår in en försändelse med sträckfilm så får man riktigt hög säkerhet. Det är också därför som så många väljer att slå in paket med en bandningsmaskin som använder sig av den smarta plastfilmen. Det hela går ut på att man slår in hela förpackningen med den tättslutande plasten för att sedan skicka vidare.

Med väl packade paket och pallar så håller man ordning på det som ska skickas och det är något som underlättar stort inom handeln. Både inom Sverige och internationellt. Man kan lagra på lager på ett praktiskt sätt och man får plats med mer när allting har strukturerats på ett kompakt vis.

Olika typer av sträckfilm för olika typer av försändelser

Beroende på det som ska skickas så använder man sig av olika typer av sträckfilm. Man kan också behöva lite olika typer av förpackningsmaskiner eftersom större pallar kan kräva lite mer än enklare paket.

Om det till exempel är så att man ska skicka matprodukter så kan man behöva en plast som är ihålig på botten av paketeringen så att produkterna luftas. Sedan så kan det vara så att man behöver plast som är försträckt eller tvärtom.

Något som kommer att påverka vilken sträckfilm man väljer är också vilken typ av bandningsmaskin som man jobbar med. Manuellt arbete kräver en viss typ av film medan en helautomatisk maskin behöver en annan lösning.

Ny innovation för ännu bättre paketering

Idag är vi vana vid att produkter som skickas från andra länder kommer fram i gott skick men handeln är förstås alltid ute efter nya lösningar för bättre ekonomi. Utvecklingen av förpackningsmaskiner går framåt och man kommer hela tiden med nya innovationer.

En modern bandningsmaskin kan jobba på ett väldigt flexibelt sätt så att man kan använda den till olika produktioner. De som tar fram den här typen av maskiner ser till att varje maskin är skräddarsydd för det företag som ska använda den. Det här leder till stora besparingar och snabbare produktion vilket märks i handeln där vi får bättre priser och produkter som håller måttet trots att de har fått åka långt och har utsätts för en hel del slitage.

När förpackningen kan hantera slitage och smuts och rädda produkterna så får man smidig handel som det går att lita på!

17 Jun 2016