En klädhäst i hemmet och i butiken

I Sverige så är vi så pass lyckligt lottade att vi ofta har så mycket kläder att vi knappt vet vad vi ska göra med dem. Samtidigt så är det inte alltid så enkelt att man gör sig av med plagg då man fortfarande tänker sig att de kan komma till användning. Men för att kläder som inte används ska förbli snygga och behålla sin form så behöver man hänga dem på rätt sätt. Det här är väldigt viktigt i en butik där man säljer kläder, men också hemma i garderoben. Man kan använda sig av en klädhäst för att på ett smart sätt hänga upp kläderna som man inte vill glömma bort. Klädhästar är väldigt snygga klädhängare som man kan ha i garderoben eller ute i rummet för de kläder som man använder flitigt.

Så fungerar en klädhäst

Du har säkert sett hur en klädhäst ser ut i IKEA katalogen eller i andra butiker som också säljer den här typen av inredning. Det här är också den typ av klädställ som brukar användas som butiksinredning för att det är så lätt att komma åt och jobba med. Den grundläggande designen för klädhästen får stället att se ut som en häst med fyra ben och det är också därför som man kallar klädstället för en häst. Det finns andra typer av ställ för kläder som bygger på liknande teknik som till exempel ett rundställ där man också använder sig av en stång att hänga upp på, men där man har skapat en cirkel för smart display av plaggen. Den enkla klädhästen är egentligen bara en stång som sitter på rätt höjd så att man lätt kan hänga upp kläder.

Det här är en uppfinning som är bra i olika sammanhang och som har blivit mycket populär i moderna garderober där man vill dra nytta av plats som finns på golvet under hyllor. Man kan ju använda sig av lite olika höjd på stället och därför så kan det också vara ett bra val då man vill inreda barnets garderob med lösningar som är lättare för barnet att komma åt.

Med eller utan hjul

Det är ofta så att man får klädhästar med hjul och det här är något som man drar stor nytta av då man vill flytta omkring stället. Ett klädställ kan ju bli rätt så tungt och då kan man skada golvet när man vill flytta på det om man inte har hjul. En mobil klädhäst passar särskilt bra för butiken men även hemma så kan man se fördelar med att stället är mobilt. En klädhäst på hjul kan ju ha smarta lås på hjulen som man kommer åt med foten så att man kan se till att klädstället inte rullar omkring när man inte vill det. Om man ser på begagnade klädhästar så är det inte alltid säkert att de kommer med hjul, men man kan alltid fråga för det är rätt vanligt med design som gör det möjligt att plocka av hjulen och lagra dem på annan plats till dess att de behövs.

Material och design

Vad gäller material och design så finns det en hel del att välja bland även om grunddesignen förblir densamma med en slags hästliknande form. Metall upplevs som modern och också som fräsch då den kommer med glans och även med enkel rengöring. I butiker så kan man föredra ställen som är gjorda av metaller som har behandlats för att klara lite mer medan klädhästen som ska användas hemma inte måste vara lika slitstark. För en butik så måste man ju även tänka på hur klädställen kommer att gå ihop med annan inredning. Det kan ju fungera alldeles utmärkt att kombinera material som trä och metall men detta ska göras på ett professionellt sätt så att butiksinredningen förblir snygg och inbjudande.

28 Aug 2015