Handla med avbetalningar på rätt sätt

Tvättmaskinen har gjort sitt och man står med familjens smutsiga kläder i drivor och inser att man inte har tid med handtvätt i all evinnerlighet. I det här läget så kan det vara en stor hjälp att kunna handla på avbetalning för att snabbt få en ny maskin som fungerar som den ska. Även om man inte har pengarna för hela tvättmaskinen så får man råd med den då man betalar en mindre summa varje månad tills hela maskinen är betald. 

Smarta betalningslösningar

I butiken så kan man ofta få frågan om man vill betala allt på en gång eller om man vill välja avbetalningar och då betyder det här inte att man kommer att få betala extra ränta eller avgift. Det finns helt enkelt smarta tjänster och betalningslösningar som gör detta möjligt och som är en fördel både för kunden och för butiken. Med tjänster som klarna.se så kan man välja att delbetala eller att förlänga en faktura vilket kan vara smidigt. På så vis kan man ju planera sin ekonomi flexibelt och effektivt.

God planering

Man kan ju få intrycket av att smarta betalningslösningar som gör det möjligt att själv välja om man vill ha avbetalningar och hur många gör att man kan få råd med vad som helst. När man ser någon hundralapp per månad istället för flera tusen kronor på en gång så verkar det ju mycket enklare. Det är det också om det bara rör sig om en eller två saker som man betalar av på. Det man ska tänka på är att olika avbetalningar kan bli till en stor summa. Därför är det viktigt att man aldrig tar på sig för många avbetalningar samtidigt. Med god planering så är det här är ett sätt att klara vardagens behov på ett mer flexibelt sätt så att man slipper spara eller ta ett lån för att köpa saker som man upplever som måsten eller som lyx som man faktiskt vill unna sig.

12 Mar 2016