Har ditt nya bolag en chans i framtiden?

Det är alltid en risk att starta bolag. Du kan inte veta precis hur det kommer att gå. Men det finns tillräckligt med kunskap om företagande för att vi ska kunna säga att goda förberedelser får betydelse. Om du vill lyckas med ditt nya bolag så hänger mycket på den grund som det står på. När grunden är väl förberedd så ser framtiden säkrare ut.

Starta bolag med tanke på svackor

När du skriver en affärsplan så kan du inte hoppa över att det kanske inte kommer att gå så lysande som tänkt. Verksamheten måste vara förberedd på att det kan bli månader då inga nya kunder dyker upp. Det är roligt att starta bolag och det är klart att du inte ska ha en negativ inställning. Men om du är förberedd på svackorna så svider de mindre.

För att ditt bolag ska ha en chans i framtiden så måste det finnas en plan för vad du gör när det inte går så bra. Med rätt åtgärder så kan en svacka bli till en fördel. Den kan fungera lite som en svikt som tillfälligt trycks ner för att sedan skjuta den som hoppar på den högt upp.

Med tanke på marknadsföring

Det går inte att undvika marknadsföring. Från start så gäller det att få kontakt med nya potentiella kunder. Den som är din kund nu kan bli någon annans imorgon. Så ser verkligheten ut. Det är klart att du ska vårda de kundkontakter som finns. Kanske finns de redan innan du rent formellt har startat aktiebolaget.

Men det är också bra att hela tiden tänka på hur du kan skapa nya kontakter. Det kan finnas flera olika forum till detta. Nätet är givet och en plats där du måste finnas. Men det kan också vara smart att medverka vid mässor och andra event där du kan träffa folk som kan vilja dra nytta av din verksamhet.

Att skapa kontakter är att investera i bolagets framtid. Även om en kund inte blir kund idag så går det att följa upp på kontakten om några månader då det kanske blir en affär. Marknadsföring och möten är alltså bra både med tanke på det som händer nu och det som kommer att hända i framtiden.

Med tanke på utveckling

Glöm heller inte bort utveckling. Det går inte att starta bolag och tänka att det kommer att fungera precis likadant om fem år. För att det ska vara roligt att jobba med verksamheten så är utveckling ett måste. Det handlar både om att bli bättre på områden och om att se möjligheter. Personal kan behöva kurser och nya maskiner ger nya möjligheter. Det här är spännande och något som kan ge ditt bolag större chans att vara med i framtiden.

16 Sep 2019