Hur mycket ska det kosta att byta däck

Med en bil som man använder flitigt året runt så kommer man inte undan det där med att byta däck till vår och till vinter. Men hur mycket ska det kosta att byta däck och kan man spara på den här kostnaden genom att handla online? Kostnaden beror på flera olika saker som om man köper nya däck eller bara byter till de som man har sedan tidigare. Sedan så är det förstås så att en seriös däckverkstad gör lite mer än bara byter däck och fälgar, de kommer även att se till att balansera vilket är något som gör att man slipper vibrationer som kan leda till att däcken slits ut i förtid. Det går att spara pengar på att köpa däck online men det kan vara bra att tänka på att använda sig av en tjänst som också kan guida till en bra verkstad för montering och balansering.

Byta däck på verkstad

Om vi utgår ifrån att du väljer att byta däck på verkstad och att du eventuellt vill byta ut sommardäckens plåtfälgar mot en snygg aluminiumvariant så kan det kosta några hundralappar och mer att få jobbet gjort. Det brukar vara så att det kostar lite mer i storstäder än på mindre orter men man kan alltid finna bra alternativ om man söker online och först tar reda på kostnader innan man bokar tid. När man skiftar däck på fälgen så bör man alltid se till att däcket balanseras. Om man hoppar över detta så kanske man sparar en mindre peng men det är inget som man tjänar i längden på. En ratt som är svårt att hålla i på grund av vibrationer är ingen höjdare så det där med balansering bör man nästan se som ett måste om man ändå vänder sig till en däckverkstad för bytet. 

Förr tog det mycket tid att byta hjul på sitt fordon. Idag går det snabbt. Bara några sekunder om man kikar på F1-stallen. Men även om det går snabbare idag så är det ännu mer viktigt att det blir rätt. Anlita en bra däckverkstad! Det är din och din familjs säkerhet det handlar om.

Nya fälgar

Nya fälgar kan också komma med mycket olika priser. Kostnaden kommer att påverkas av material och om det eventuellt rör sig om ett känt märke som tillverkar fälgar som är särskilt snygga. En del tycker inte att det spelar så stor roll hur fälgen ser ut och vill mest ha ett material som klarar av Sveriges väder och väglag medan andra tycker att det är otroligt viktigt att smycka bilen när man ändå är igång. Det ena behöver ju inte utesluta det andra men det är klart att man ska betänka hur ens budget för bilen ser ut och i första hand välja kvalitet över snyggt.

Handla online

Det går att spara bra med pengar på att handla däck online. Numera så kan man beställa däcken på nätet och få dessa hemskickade fraktfritt. Om man redan har valt en verkstad så kan man få däcken skickade direkt till verkstaden för att sedan dyka upp då det blir dags att byta från sommar till vinterdäck eller tvärtom. Ibland kan det också vara så att verkstäder som rekommenderas online redan har fälgar och däck på plats så att man snabbt kan boka en tid och få de delar som man är ute efter.

10 Sep 2014