Kostnader för post och emballage vid e-handel

För en privatperson som måste skicka något så kanske det verkar enklast att gå till närmsta postkontor och köpa ett kuvert där för att sedan väga och skicka försändelsen. Om det bara handlar om en mindre sak så är det klart att det kan löna sig att använda de emballage posten förbereder för att ge bättre priser för paketförsändelser upp till en viss vikt. När man kommer ovan denna vikt så kan det dock bli dyrt med post emballage och man kanske behöver en bättre lösning.

Skicka emballage med posten

Faktum är att man bör tänka över det där med post emballage redan innan man skaffar det som man ska skicka. Om det till exempel handlar om en present till en vän eller släkting som bor utomlands så är det inte säkert att man tjänar på att handla i en butik för att sedan gå till posten och få iväg sin present. Många gånger så är det mycket bättre att handla direkt online så att försändelsen går direkt till rätt adress. Det finns gott om butiker online som ordnar med emballaget och som inkluderar kostnaden för frakt i sitt pris. Man kanske får lägga till en slant om man ska skicka till ett annat land men det finns ju även sajter som kan ställa upp med fraktfritt till väldigt många länder.

Har man en tung försändelse som blir mycket dyr på posten så kan man alltid se på alternativa lösningar. Det finns ju fraktföretag som ställer upp med bättre priser för tyngre leveranser och som även har kunskapen som krävs för att man ska kunna skicka utan problem med tull och annat lagligt.

Emballage och transport vid e-handel

För företag som jobbar med e-handel är post- och emballagekostnader en mycket viktig aspekt att ta hänsyn till. Att skicka cd-skivor är en sak, men att till exempel skicka däck och fälgar med posten är en betydligt svårare uppgift. Några som jobbar med detta är Alvén & Ingvarsson i Smålandsstenar som sålt däck på postorder sedan 1984 och på senare år har börjat sälja däck och fälgar online. Ett annat företag som säljer på nätet är Tomjo produkter. De emballerar och postar allt från små tejprullar till stora sträckfilmsmaskiner. Båda företagen är beroende av en pålitlig postgång och en väl fungerande logistik för att hantera emballering. Om inte detta fungerar så tappar de snabbt kunder eftersom online-kunderna är synnerligen kräsna vad det gäller fraktkostnader och leveranstid.

1 Jun 2014