Kundvänliga klädställ står still

De flesta vet hur det känns att besöka en klädbutik. En skyltbyst i fönstret kanske lockar till ett besök. Väl inne i butiken så vill du se närmre på plagget som verkade så intressant. Då det hänger på ett klädställ som står still så är det bra. Ingen tycker att det är kul att ta i en tröja eller skjorta och få hela stället mot sig.

Klädställ som är stabila

Det finns många fina modeller av klädställ. En del är gjorda för att vara lätta att flytta på. Det här är viktigt för personalen som jobbar i butiken. Men stabilt behöver inte vara samma sak som tungt. Med en design som gör att stället står bra så kommer det inte att vara lätt att välta. Dessutom så kan hjul ha lås som gör att kunden inte kan rulla klädstället av misstag.

Ett stabilt klädställ ger ett gott intryck. Kunder bör kunna röra vid kläder och plocka av plagg utan att det lider till pinsamma händelser. Riktigt usla ställ för kläder i butiker kan till och med ramla över kunden. Då är frågan om personen kommer att komma tillbaka igen.

Galgar av rätt sort

Även om många trodde, och tror, att handel online skulle leda till galgarnas död så finns det fortfarande ett stort behov av den här typen av butiksinredning. Det är inte bara stället som avgör hur lätt det är att se närmre på kläder i en butik.

Om galgarna lätt trasslar in sig i varandra så kan det till och med leda till att kläder förstörs då kunder försöker få loss plagg. Ett ställ kan också skadas av omild hantering som beror på galgar som inte fungerar som de ska.

God planering av butik med kläder

För att undvika kläder som skadas, kunder som tröttnar, och personal som får ont i ryggen så är det viktigt med en plan. Planen ska inte bara inkludera klädställ utan andra detaljer som kommer att påverka miljön i butiken.

När butikshyllor, ställ och andra inredningsdetaljer fungerar bra tillsammans så skapas en helhet som är trivsam. Kunder får då en smidig upplevelse och kan lätt hitta de kläder som syns på torsos och bilder i butiken.

De som jobbar med kläderna ser också en fördel med klädställen som är utformade för att vara lätta att hantera utan att för den sakens skull lätt falla eller rulla. Personalen måste ju kunna hjälpa kunder att hitta rätt snabbt. Det blir lättare när inredningen är gjord för att vara lättsam men stabil.

Med en god plan så kan butiksinredningen hålla länge och bidra till en butik som fungerar på ett bättre sätt. Det kan få stor betydelse för hur bra det går och hur många kunder som kommer tillbaka för att uppleva den goda stämningen igen.

25 Jun 2018