När en snabbavveckling blir en fördel

Det finns gott om företag som läggs ner på grund av att affärsplanen inte håller. Det är klart att det kan vara trist att inse att verksamheten inte har någon framtid. Detta oavsett om du jobbar med tillverkning eller butikshandel online. Men det finns faktiskt tillfällen då snabbavveckling som är en snabb form av likvidation kan vara det bästa som hänt dig.

Snabbavveckling låter dig komma vidare snabbt

Med snabbavveckling så är du snabbt klar med din likvidation. Det här är ju verkligen en fördel då du av olika skäl inte kan eller vill hantera detta. Det är inte så att det är särskilt svårt att likvidera ab på egen hand. De flesta klarar detta.

Men det händer ju att folk kommer till en punkt då de bara vill lägga verksamheten bakom sig. När den existerar som ett vilande bolag kan det vara otroligt skönt att någon annan tar tag i att avveckla ab. Det här är ju essensen i snabbavveckling och något som faktiskt är en stor fördel för många.

Du kan undvika problem som konkurs

När du vet att du kan få hjälp med att avveckla bolaget snabbt så kan du undvika en situation då du driver bolaget till konkurs. Istället för att dra på det hela så gör du slag i saken. Du vet att du snart kan få ut pengarna ur bolaget och göra något annat.

Då kommer du inte att släpa på detta och då minskar risken för att du fortsätter in i en konkurs som inte alls kommer att vara lika trevlig som en frivillig avveckling. Det här kan vara bra att tänka på när du funderar på hur du ska sköta nedläggningen av bolaget och om du alls ska likvidera.

Du får pengarna du behöver för nya uppdrag

Det kan ju också vara så att du känner att du vill göra något helt annat och ditt bolag står mellan dig och detta annat. Dels för att du fortsatt måste syssla med pappersarbete för det och dels för att du skulle behöva pengarna som finns i bolaget till ditt nya projekt.

I detta läge är snabbavveckling mycket bra. Det är sant att det kostar en slant att få tjänsten men den slanten kan du ha igen då du inte måste vänta på den. Det kan ju vara så att en ny investering idag kan ge så mycket mer imorgon.

Här har vi ytterligare ett exempel på varför snabbavvecklingen kan ha en så positiv effekt. När du är redo att gå vidare med nya projekt och kan det så finns det mycket att se fram emot. Du behöver inte vänta och missa viktiga tillfällen för din nya verksamhet då du är fri att satsa på den både med tid och pengar!

/spade-med-text.jpg

3 Sep 2022