Satsa på näthandeln och slipp likvidera aktiebolag

År 2020 har varit ett slag i magen för många företag. Samtidigt har vi sett att handeln online har ökat mer än någonsin. Även om Sverige i början av 2020 stack ut med en pandemihantering som inte innebar några lockdowns eller tvång var det många som självmant stannade hemma. Det blev uppenbart för företag att det gällde att satsa på näthandeln för att slippa likvidera aktiebolag till följd av den nya livsstilen.

Likvidera aktiebolag på grund av pandemi

Det var många företag som fick inse att det inte gick att fortsätta verksamheten då skräcken för smitta spred sig i samhället. Även om Sverige hade en mer avslappnad inställning till Corona än våra grannländer var det färre som reste och shoppade i vanliga butiker. Butikshandel kände av den minskade strömmen av kunder och det var många företag som fick likvidera aktiebolag till följd av detta.

Men det fanns ljuspunkter för verksamheter som insåg att nätet var vägen att gå. När butiken inte längre besöktes av kunder blev det bråttom med en nätversion. En webbutik där det absolut inte fanns någon risk för smitta. Inte av Coronavirus och inte av datorvirus!

 

Framtidens handel finns online

Att framtidens handel finns online är knappast en hemlighet men året 2020 blev detta tydligare än någonsin. Inte bara för att vi valde att handla på nätet för att vi inte ville trängas med andra i vanliga butiker. Näthandeln har också genomgått viktiga förändringar som har gjort att den på många sätt föredras.

Saker som vi förväntar oss av webbutiker är:

Varierat utbud

När vi köper saker online blir vi förvånade om det inte finns en massa val. Vi har vant oss vid att webbutiker har allt. Det här är något som vanliga butiker har svårt att konkurrera med. Webbutiker kan ju jobba med metoder som drop shipping för att på så vis helt slippa att ha lager.

Bra priser

Näthandeln är också stark för att den ger slutkunden mycket fördelaktiga priser. Det är något som gör att vi fortsätter att handla online. Dels är det så att priser kan pressas då butiker inte har samma kostnader för lager och service. Dessutom är det ju så att folk lätt kan jämföra priser online. Det är svårt att göra i en vanlig galleri.

Nya målgrupper kan nås online

När en verksamhet har funderat på att likvidera aktiebolag för att det inte händer tillräckligt mycket i den vanliga butiken kan nätet vara lösningen. Det går ju att nå existerande kunder såväl som nya målgrupper online.

25 Mar 2021