Torsos med eller utan armar

En torso för butik är en överkropp som brukar vara utan huvud. Det här är en viktig form av butiksinredning för den som säljer kläder och det finns torsos barn, dam och herr. Ska man välja en torso med eller utan armar? Det här kan vara klokt att fundera på innan man beställer dockan som man ska skylta med i butiken och i skyltfönstret.

Torsos och form

Beroende på vad som man ska demonstrera med en skyltdocka så kommer det att krävas en viss form. Det finns kläder som är mindre känsliga för om det fortsätter en arm under axeln på torson eller om det inte gör det. I det fall att man gärna vill visa upp accessoarer som smycken och handskar så är det klart bättre att satsa på torsos med armar men annars så spelar det kanske inte så stor roll.

Vad gäller priser så gör det inte så stor skillnad. Man kan finna torsos till riktigt bra priser då de är utan armar och sedan så får man räkna med att lägga till några hundralappar för att få med armarna. Det här gör ju inte en så stor skillnad då man tänker långsiktigt. Köper man en torso av bra kvalitet så ska man ju kunna använda denna för många olika skyltningar under många år framöver.

Läs om interaktiva skyltdockor i hologram som kan revolutionera butiksupplevelsen >

Galgar

Ett alternativ till torsos är att hänga varorna direkt på galgar. Dock känns exponeringen i butiken mer genomtänkt om man anpassar produkten till en snygg och passande exponering. Man kan slänga allt i en störtkorg med, men tänk på att få till en snygg helhet där det märks att butiksinredaren har tänkt till och inte bara löst en uppgift.

27 Dec 2014