Vad kommer det att kosta att köpa lagerbolag?

Det är inte gratis att köpa lagerbolag men många gånger kan det vara motiverat att ta denna kostnad. Om du ska jobba med butikshandel online och du redan säljer online så kanske du inte vill vänta tre veckor på Bolagsverkets process. Då kan du ta kostnaden för lagerbolaget och se den som en investering.

Vad kostar det att köpa lagerbolag?

Priset för ett lagerbolag styrs av flera saker. Dels är det ju så att en bolagsservice kan välja sitt prisläge på ett fritt sätt. Det finns bolag som profilerar sig som billiga med minimala avgifter för lagerbolag. Sedan finns det bolag som istället tar ut lite mer för tjänsten för att de också investerar mer tid i support.

Det är fullt normalt att betala 7000-10 000 kronor för ett lagerbolag. Om du vill få hjälp med att kontrollera om namnet du vill ha är okej och annat som F-skatt så kommer det att kosta lite mer. Du ska få information om vad varje tilläggstjänst kostar så att du kan räkna ut den totala summan för lagerbolaget.

Är det bäst med billigt lagerbolag?

Det kan ju tyckas vara smart att betala minst möjliga för ett lagerbolag. Om det bara är lagligt så bryr du ju dig kanske inte så mycket om stödtjänster och annat. Det här beror en del på vem du är och vad du förväntar dig.

Om det är första gången du köper ett lagerbolag kan det kännas tryggt att få lite mer hjälp. Då får du också inse att det kostar lite mer. Sedan ska det sägas att billiga lagerbolagstjänster inte alltid är att rekommendera. Om billigt är synonymt med slarv och till och med olagliga metoder är detta inget du vill befatta dig med.

Många gånger är det bäst att betala lite mer för en seriös tjänst som du kan lita på. En seriös bolagsservice kan också erbjuda bra priser så det är inte så att du måste välja mellan billigt eller dyrt.

Räkna på kostnaden mot vad du tjänar på lagerbolaget

Nu är det sällan klokt att se på kostnaden för ett lagerbolag utan att räkna på vad du kan tjäna med det. Dessutom får du ju dra av denna kostnad som en utgift du har för din verksamhet. Om det är så att du just nu skulle kunna sälja och bokföra det hela på ditt ab så finns det ju mycket att vinna på att få ett ab på en dag eller två.

Du kanske inte behöver få in jobb för flera tusen för att du ska se förtjänsten med detta. Det är viktigt att se helheten och att beakta vad din tid är värd. På så vis kommer du fram till vad du verkligen tjänar på att köpa lagerbolag och då kan du se kostnaden för det i ett nytt ljus.

/cafe_skylt.jpg

26 Nov 2022