Varför ska man köpa lagerbolag?

Om du går i tankar om att köpa lagerbolag så undrar du förstås vad du har att tjäna på detta. Kostnaden är inte stor men är trots allt en kostnad och då måste man veta vad den ger för fördelar. Sanningen är den att vissa inte alls behöver köpa lagerbolaget då de lätt kan ta hand om registrering av bolag på egen hand. Tiden det tar att bli klar med en registrering är inte alltid något som får så stor betydelse.

Här är några anledningar till att köpa lagerbolag. Ta en titt på dem och fundera på om det här är saker som är viktiga för dig.

Köpa lagerbolag för att slippa det administrativa

En del menar att det är jobbigt att registrera ett nytt bolag för att det här kräver en hel del administrativt arbete. Om det är sant eller inte beror givetvis på vem du är och hur du ser på att jobba med dokument. När du väljer att köpa lagerbolag så kommer du inte att behöva ta reda på vilka dokument som ska fyllas i. Du behöver heller inte fylla i dessa dokument själv. Det gör att du slipper oroa dig för om allt har kommit med eller inte och om du nu verkligen har fyllt i rätt dokument.

Med ett lagerbolag så kan du göra annat med tiden som du hade lagt på att hämta dokument och fylla i dessa. Det rör sig om minst ett par timmar som sprids över flera veckors tid. Det är ju så mycket annat som du behöver göra när du drar igång ett företag och då kan det förstås ses som en fördel att inte behöva ta hand om själva registreringen. Om du köper lagerbolaget av ett seriöst företag så kan du räkna med att det har registrerats på ett lagligt sätt och att det är redo för användning.

Lättare att fylla i information

Viss information måste du förstås ge. Ditt bolag ska ju ha ett namn och så ska du beskriva vad ni kommer att pyssla med. Det här blir mycket lättare då du fyller i informationen direkt online hos det företag som kan sälja ett lagerbolag till dig. Du ska få tydliga instruktioner om vad som ska fyllas i och så går du steg för steg tills det hela är klart. Det här kommer inte att ta många minuter och bör vara enkelt även för den som avskyr att syssla med pappersarbete. När allt är klart och betalt så kan du dra igång på riktigt och sälja till kunder som väntar på dina produkter och tjänster.

Ett organisationsnummer på en gång

Med ett lagerbolag så kommer du genast att få ett organisationsnummer. Det betyder att du inte måste vänta med att starta din verksamhet. När du har ett organisationsnummer så kan du nämligen ställa ut fakturor och genast ta betalt från dina kunder. Det gör att din verksamhet verkar seriös från start. Du kan också börja jobba med kunder som behöver betala på en gång av bokföringsskäl. Det gör att du inte riskerar att de går till andra företag för att du är för långsam med att ordna med betalning, faktura och kvitto.

Då du har köpt lagerbolag så äger du det organisationsnummer som är kopplat till det. Det betyder att du inte behöver vänta på att Bolagsverket ska bli klart med din registrering för att du ska komma igång. Gör inköp, skriv avtal, fakturera, ansök om F-skatt och gör allt det som du behöver göra just nu!

Du slipper en massa saker

Man kan säga att en av de allra största fördelarna med att köpa lagerbolag är att du slipper göra så många olika saker. Även om det inte tar särskilt lång tid att kolla vilka dokument som du behöver så är detta bara ett moment i en kedja av många saker. Tillsammans så tar de tid och det är inte så att du kan sitta en morgon och få allting klart. Du måste ju vänta på Bolagsverkets svar för att bli klar och det kan ta tid. Med ett lagerbolag så är allting redo, till och med den avgift som Bolagsverket kräver. Du kan lita på att företaget är registrerat lagligt och kan lägga all fokus på din verksamhet.

8 Feb 2018