Avsluta ab med snabbavveckling

Du kan avsluta ab med snabbavveckling som är en bekväm form av likvidation av flera skäl. Snabbavvecklingen innebär att ett annat bolag köper ab och sedan likviderar. Men du måste förstås förbereda med rätt steg för avvecklingen.

Avsluta ab med snabbavveckling – steg för steg

För att kunna avsluta ab så gäller det först och främst att avsluta verksamheten. Det här innebär flera saker. Du måste:

  • Säga upp abonnemang. Det kan vara allt från telefonabonnemang till en tjänst som du får regelbundet.
  • Sluta skicka fakturor. Du kan inte avveckla ab om du fortfarande har fakturor som ligger ute.
  • Betala av räkningar. Du ska också se till att ditt bolag inte har några skulder då du vill likvidera det.

När all verksamhet är avvecklad

När du har sett till att all verksamhet och fakturor är avslutade så är det dags att likvidera ab. Det är då som du kan sälja det för att snabblikvidera. Om du själv likviderar så får du räkna med att det tar omkring 7 månader att bli klar.

Men snabbavvecklingen är snabb. Den kan du vara klar med på någon veckas tid förutsatt att allt är i sin ordning. Ju bättre du har varit med ordning och reda på papper, desto snabbare kommer din snabbavveckling att bli.

Ordning och reda är viktigt

Många bolag som jobbar med att likvidera ab kan intyga att det är slarv med material som gör att det hela tar längre tid. Det är alltså väldigt viktigt med ordning och reda när du vill spara tid. Om allting är i ordning så ska du få ut pengarna för ditt bolag minus de cirka 10 000 kronor som snabbavvecklaren tar för tjänsten.

Med snabbavveckling så behöver du inte tänka på momsinbetalningar och annat som är en del av likvidationen. Det kan vara väldigt skönt oavsett varför du väljer att låta någon annan sköta likvidationen av ditt ab.

7 Jul 2019