Varför är det så populärt med snabbavveckling?

Det finns stora finansbolag som jobbar med att lägga ner andra företag. Det här kan låta lite märkligt men är inte det då man ser närmre på vad det handlar om. Att snabbavveckling är populärt råder det inga tvivel om. Kanske beror det också på att alltfler nystartade bolag läggs ner. Då verksamheten är dömd att misslyckas så kan det kännas skönt att låta någon annan sköta avvecklingen.

Snabbavveckling går snabbt

Ett misslyckande är konstaterat och då vill många gå vidare snabbt. Kanske bestämmer du dig för att det blir bättre att fortsätta som anställd eller så vill du dra igång ett nytt projekt. När du väljer snabbavveckling så går det snabbt. Du behöver då inte lägga flera månader på att se till att företaget avvecklas på rätt sätt.

Snabbavvecklingen innebär att du säljer bolaget till en bolagsservice eller finansbolag. De kommer att ta över men kommer inte att driva verksamheten vidare. Istället så tar de stegen som krävs för att likvidera. Men det behöver du ju inte tänka på då du har sålt.

Någon annan tar hand om det administrativa

Det kan också vara så att snabbavveckling väljs då den minimerar det administrativa arbetet. En del är allergiska mot att sitta med blanketter och redovisning. Det slipper du då en bolagsservice kommer att sköta avvecklingen. Det är också därför som många tycker att avgiften som bolagsservicen tar ut är väl värd kostnaden. Det spar på tid och minimerar frustration.

7 May 2018